The 5-Second Trick For παθησεις σπονδυλικης στηλης

Βελτίωσης της ισορροπίας μέσα από μια σειρά ειδικών ασκήσεων

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Επισημαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών, πολλές φορές προκύπτουν νέα δεδομένα τα οποία καλείται ο θεραπευτής να επαναξιολογήσει, προσδιορίζοντας εκ νέου το φυσιοθεραπευτικό πλάνο και τους στόχους αυτού.

Οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης (επίπεδες επιφάνειες σε κάθε σπόνδυλο που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη) μπορεί επίσης να αρχίσουν να καταστρέφονται. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν σπονδυλική στένωση.

Τις λοιμώξεις αλλά και τους όγκους της σπονδυλικής στήλης, πρωτοπαθείς ή δευτεροπαθείς (μεταστάσεις).

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου.

Στις πρώτες συνεδρίες, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιοι ασθενείς να αισθάνονται μια μικρή ενόχληση στην περιοχή που υποβλήθηκε σε χειρισμούς. Ίσως να υπάρχει κάποιο αίσθημα βάρους ή και κάποιος μικρός ερεθισμός αν έχουν «δουλευτεί» οι εν τω βάθει ιστοί. Προβλήματα που αφορούν τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης μπορεί να τα αισθανθείτε πιο έντονα τις πρώτες φορές, και γενικά όταν υπάρχει κάποια φλεγμονή μπορεί να νιώσετε ότι αρχικά χειροτερεύετε.

Αλλαγές στην στάση του σώματος: Άτομα με σπονδυλική στένωση μπορεί να παθησεις σπονδυλικης στηλης διαπιστώσουν ότι το λύγισμα της σπονδυλικής στήλης με κλίση προς τα εμπρός κατά το περπάτημα ανακουφίζει από αυτά τα συμπτώματα. Αν είναι κάποιος ξαπλωμένος με τα γόνατα προς το στήθος, μπορεί επίσης να αισθανθεί κάποια ανακούφιση.

Τί γίνεται αν η επέμβαση για τη κήλη δεν μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά;

Πόνος ή κράμπες όταν ο ασθενής στέκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν περπατάει

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.

Όσον αφορά τη χρήση του ειδικού κηδεμόνα ή της ζώνης, είμαστε συγκαταβατικοί στη χρήση όμως "σημειώνουμε" πόσο σημαντική είναι η αποφυγή υπέρχρησης, η οποία ενδεχομένως επιφέρει μη-επιθυμητά αποτελέσματα όπως π.χ. ατροφία των μυϊκών ομάδων της περιοχής.

Η Χειροπρακτική δεν είναι η «παραδοσιακή θεραπεία» που συχνά εφαρμόζεται στην επαρχία απο «πρακτικούς» δίχως πανεπιστημιακή εκπαίδευση που λένε πως βάζουν τα κόκκαλα στη θέση τους και χρησιμοποιούν βεντούζες, ξυλάκια, επιθέματα με βότανα κτλ.

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗ – ΑΧΑΛΑΣΙΑ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *